Банер дизайн

Какво е банер?

Банер (на английски: banner — знаме, флаг, транспарант) – графично изображение с рекламен характер. Банерите служат за привличане на потенциални клиенти или за формиране на имидж. Имат определен размер и служат за хипервръзка. Изт. Уикипедия

В тази категория услуги ще се постараем да бъдем максимално полезни за вас като ви предложим имиджова концепция според вашите предпочитания, вкус и рекламни изисквания, в следните направления:

  1. Хедъри за сайт (Web headers) – разположено изображение най-често в горната част на сайта, което би могло да бъде еднакво за всички страници или да се сменя цвета/картинката, според съдържанието/категорията на страницата;
  2. Слайдери (Sliders) – Едно безспорно предимство при използването на слайдера е, че собствениците на сайта, могат да поставят важна част от съдържанието на сайта под формата на изображение, снимка, текст във визуално – привлекателно и интерактивно слайдшоу в горната част на страницата, преди основното и съдържание. Това позволява на потребителите бързо да видят акцентите и да предприемат  конкретни действия. Те могат да бъдат автоматични (с предварително зададена скорост за смяна на картината) или да реагират при взаимодействието с потребителя чрез кликване върху тях.
  3. Рекламни банери (Web banners ads) – онлайн форма за реклама чрез банери. Банер рекламата се нарича също дисплей реклама (за разлика от текстова), заради визуалният си характер.

Рекламният банер или уеб банерът е реклама показвана на  уеб страницата. Състои се от изображение (.jpg, .png, .gif) или е мултимедиен обект (обикновено създаден с помощта на Flash).

Най-популярните размери за банери в пиксели са: 728×90, 180×150, 336×280,160×600, 120×600, 300×250, 120×240, 88×31, 240×400, 120×90, 120×60, 234×60, 250×250, 468×60 px.

Банер рекламите са предназначени за генериране на трафик към сайт с връзка към него. Също така уеб банерите могат да функционират като  тип печатна реклама, която да информира, да уведомяват за нов продукт, с цел увеличаване на популярността на марката и така нататък. Основното им предназначение е да предизвикат потребителя да кликне върху тях. Като цяло, банер рекламите са поставени в уеб сайтове с голям трафик, които предлагат интересно и полезно съдържание.Едно от предимствата на онлайн рекламата над традиционната е, че нейната ефективност може лесно да бъде измерена. След като се създаде банера, имаме необходимост от уеб пространството, където да бъде разпространено. Една от рекламните мрежи е Google Аdwords със свои собствени технически изисквания и стандарти.

4. Банери за социалните мрежи – Според характера на информацията в тях, те се делят на няколко типа: За споделяне на контакти,  на предпочитания (новини, музика, видео, снимки, хипервръзки към интересни статии и др.), споделяне на авторско съдържание (картинки, музика, видео, статии и др.) и лична информация.

– Facebook, LinkedIn, Google+, Twitter, You Tube, My space, Flickr, Pinterest, Foursquare, Instagram и др.

 

5. Анимирани банери – GIF, SWF – С включените в тях ефекти, движения, мигащи светлинки, текстове, картинки предназначението им отново е да насочват вниманието на потребителя към съдържанието, което промотират.

Цените за анимирани банери са по-високи с оглед по-сложната им изработка!

Една концепция в различни размери

Една концепция в един размер

Две или три концепции в един размер

Корекция на банер до 3 версии

 

« 1 на 2 »

 

Вашият коментар