Услуги

Условно бихме могли да разделим пакета от услуги, които  Ви предлагаме на: Графичен дизайн и дизайн за уеб, въпреки че те частично се препокриват.

Графичен дизайн

Графичният дизайн е творчески процес на художествена изработка, в който се използват различни методи и  елементи ( типография- шрифт, цвят, текст, схеми, символи, икони, изображения, диаграми, таблици, 2Д, 3Д обекти и форми ), за да се проектира, изработи и пресъздадат визуално продукти за отпечатване на хартия.

Печатните издания са с предварително фиксирани размери и тип на хартията като най-разпространените формати са тези за плакати, визитки, книги, флайъри, брошури, каталози, дипляни, покани, листовки и др.

Крайният изходен продукт може да бъде отпечатан също и върху винилно платно (билборд) PVC фолиа, винилна мрежа.

 • За сувенирната реклама – върху химикалки, тениски, шапки, торбички, балони, гравиране върху стъкло, дърво, метал;
 • Брандиране на автомобили;
 • Изработване на обемни (светещи) букви от неон, алуминий, пластмаса, плексиглас и др.

Векторните и растерни редактори (програми), с които се създават и обработват визуалните концепции, използвани от дизайнерите са: Adobe Photoshop (Ps), Illustrator (Ai), InDesign (Id), Macromedia Flash (Fl) – който е приложен софтуер, предназначен за създаване на интерактивни мултимедийни приложения,  Photoshop Lightroom (Lr) – за редактиране и обработване на дигитални снимки, After Effects (Ae) – програма за визуални ефекти и CorelDraw (Cd).

„Графичният дизайн на логото е част от продукта, марката или организацията, чрез която се предават определени стойности, които трябва да бъдат ясно и правилно разбрани от потребителите“, изт. Уикипедия.

 

Уеб дизайн

Уеб дизайнът обхваща  и изисква различни умения и дисциплини прилагани в       изграждането, поддръжката на уеб сайтове и приложенията за тях.

Различните области на  уеб дизайна включват в себе си – уеб графичен дизайн (изработване на бутони, лога, банери, иконки, форматиране на текст, анимация, оформление, електронни бюлетини); аудио/видео галерии; дизайн на потребителски интерфейс; стандартизиран код и патентован софтуер; оптимизация на уеб сайтове (SEO).

Уеб страниците  се визуализират по различен начин в различните браузъри, които се явяват изходящото устройство за представянето им. За целта е създаден общ стандартизиран код на World Wide Web Consortium (W3C) стандарт, по който да се изграждат уеб страниците.

Уеб стандартите при осъществяване на уеб съдържанието се изразяват основно в използването на правилно кодирани страници според правилата посочени от консорциума World Wide Web (W3C).

В сферата на модерните интерактивни мултимедийни технологии ни е трудно да си представим Интернет без анимирани графики, различни стилове на типографията, фон, музика, филми.

За визуализация на съдържанието на начална страница или с рекламен характер се употребяват  така наречените:

 • „Въртележки“ (carousel) – поредица от изображения, текст, линкове, представени в слайдшоу изградени със CSS код,  3D ефекти, малко Java Script код и стрелки напред/назад;
 • Въртящи се банери – ротатори, които се сменят при всяко зареждане на страницата с ново съдържание.

Уеб дизайнерите работят с най-различни инструменти в зависимост от това в каква част от производствения процес са въвлечени. Тези средства се актуализират с течение на времето, като по-нови стандарти и софтуер, но принципите, които стоят зад тях си остават същите. Уеб дизайнерите използват както векторни, така и растерни графични редактори, за да се създадат уеб форматирани изображения или дизайн прототипи.

Технологиите, използвани за създаване на сайтове включват W3C стандарти като HTML и CSS, които могат да бъдат ръчно кодирани или генерирани от софтуер за редактиране WYSIWYG (произнася се уизиуиг, термин, използван при компютърните програми – What You See Is What You Get.

В проектирането и създаването на сайт вземат участие уменията на два типа професии:

Уеб дизайнер, от една страна, които отговаря за визуалният аспект на страницата (оформление, оцветяване, типография, картинки,) с познания по структурни езици като HTML,  презентационно ориентираният език CSS и  Java Script – скриптов език, и от друга страна Уеб разработчик (отговарящ за техническата част), с който често работят в тясно сътрудничество по изработката на уеб страницата.

Допълнителни професионални умения, които могат да се включат в създаването на един уеб сайт са:

 • Интернет маркетинг специалисти, които помагат да се поддържа уеб присъствието чрез стратегически решения на целева група от зрители на сайта, чрез използване на маркетингови и промоционални техники в интернет;
 • SEO специалисти, които изследват, препоръчват и включват правилните ключови думи, допринасящи за качествено съдържанието на страниците, заглавието, мета данните на даден сайт, с оглед по-голямата му достъпност, индексация и намиране сред многобройните търсения от индексиращите машини – ботове, уебпаяци, роботи.
 • Интернет копирайтър – за създаване на писмено (уникално) съдържание на страницата, което да се хареса на целевата група потребители на сайта;
 • UX (User Experince) дизайнер – Буквално преведено: Потребителско преживяване. Процес на повишаване на удовлетвореността на потребителите при взаимодействието си с продукт, чрез подобряване на неговата ползваемост и достъпност, анализиране на интерфейс компоненти, оценка на продукта, проучване на потребителите, създаване на макети, прототипи, сценарий, шаблони за дизайн, определяне на съдържанието, определяне на насоки за стил.

Програми, насочени към уеб дизайна: Adobe Dreamweaver (Dw) – Система за писане на код, за дизайн на мобилни приложения и приложения за уеб сайтове, разработване на гъвкави и адаптивни уеб сайтове. Notepad++ – текстов редактор с отворен код, поддържащ множество програмни езици. Sublime text – софтуер за обработка на изходен код и текстов редактор, и други програми.

Услуги към тази категория:

 • Банер дизайн – рекламни и промоционални банери, хедъри, слайдер банер за начална страница и др.;
 • Изработка на  уеб сайт с платформата WordPress;
 • Поддръжка на сайт – обновяване на информацията, добавяне на продукти за онлайн магазин, смяна на снимки, създаване на галерии и др.;
 • Анимирани банери ( GIF, SWF ) – за да предадем вашето послание и привлечем вниманието на клиента/потребителя, чрез движение и ефект;
 • Регистрация на сайт в портали, директории и търсачки, с оглед натрупване на входящи хипервръзки към сайта и насочване на трафик, индексиране от търсещите машини и първоначалното му промотиране;
 • Създаване и поддръжка на Фейсбук страница;
 • Фейсбук банери – за постове, събития, корица, игри и конкурси.

 

ЗА КОНТАКТИ:

моб.тел: 08977 33 442

e-mail: bannerswebdesign[at]gmail.com